SAVUNMA SALDIRIYA GEÇTİ”

Çağdaş Hukukçular Derneği üyesi avukatların yargılandığı Silivri'deki duruşmaya Mersin Barosu da destek verdi. Baro Başkanı Alpay Antmen, Savunma saldırıya geçti” dedi.

Gündem 25.12.2013 14:48:02 0
 SAVUNMA SALDIRIYA GEÇTİ”

Çağdaş Hukukçular Derneği üyesi avukatların yargılandığı Silivri’deki duruşmaya Mersin Barosu da destek verdi. Baro Başkanı Alpay Antmen, “Savunma saldırıya geçti” dedi.

 

Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı ve ÇHD İstanbul Şubesi Başkanı Taylan Tanay`ın da aralarında bulunduğu 9`u tutuklu 22 avukat hakkında açılan davanın ilk duruşması görülmeye başlandı, duruşma 3 gün sürecek. Silivri`deki duruşma Türkiye`nin her yerinden gelen avukatların buluşma noktası oldu. Mersin Barosu yönetiminin de takip ettiği davada olağanüstü güvenlik önlemleri dikkat çekti.

Mersin Barosu adına Baro Başkanı avukat Alpay Antmen ve Sayman avukat Bilgin Yeşilboğaz’ın yanı sıra baro yönetiminin görevlendirdiği avukatlar Cüneyt Durnaoğlu ve Orhan Kasımnarlı’nın yanı sıra Mersin Barosu’ndan onlarca avukatın destek verdiği dava da; ÇHD’li avukatlar 11 ay sonra hakim karşısına çıkmış oldu.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Başkan Antmen, mesleki dayanışma kapsamında davayı izlemeye geldiklerini belirterek, avukatların bir ülkede hak arama özgürlüğünün güvencesi olduğunu işaret etti. “Eğer avukatın kendisi güvence içinde olmazsa müvekkillerinin haklarını nasıl savunacak” diyen Antmen, “Bu davada yapılan savunma; son 10 yılın en önemli kopuş savunması oldu. Yani savunma saldırıya geçti” dedi.

“Yargıdan, yargıya ve hukuk devletine sahip çıkmasını bekliyoruz” diyen Antmen, “Çünkü avukatlar yargının kurucu unsurudur. Şu anda içerideki arkadaşlarımız savunma hakkını yurttaşlar adına kullandıkları için yargılanıyorlar. Siyasi iktidar tarafından bakan çocuklarına gösterilen hassasiyetin yurttaşların haklarını savunan avukatlar açısından da gösterilmesini beklemek kuşkusuz en doğal hakkımızdır” ifadelerini kullandı.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MERSİN


28.6° / 15.4°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04